čtvrtek 30. dubna 2015

trávník v dubnu

Plný barev před první sečí. Nespěcháme. Počkáme, až odkvetou pampelišky a budeme se snažit, ať to stihnem dřív, než se semínka rozlétnou do okolí.
A ani pak nebude jen zelený. Sekačkou objedeme ostrůvky kopretin a zběhovce. Ještě před tím si natrhám jitrocelové listy a sedmikrásky na sirup. A v létě necháme v zadní části zahrady "louku". Ne, nekupovali jsme žádné speciální osivo. Sama se tam tak nějak vytvořila. My jen lehce korigujeme. Letos mám v plánu do ní přisadit třezalku, kterou jsem si donesla ze staré zahrady a v záhoně roste poněkud bujněji než by se mi líbilo. Tak snad se tam rychle zabydlí. Co vy a trávník? Zelený, nebo pestrý? ;-)


plachá návštěva


6 komentářů:

  1. U nás pampelišková plantáž:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Na své vysněné zahradě bych taky chtěla část trávníkouvou a část luční. Mám ráda louku, motýly, včely a všechnu další žoužel. Ale má to i svoje nevýhody. Třeba na petanque to není nic moc ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petanque jsem hrála jednou a nějak mně to nezaujalo ... asi mi k tomu chyběla láhev vína ;-) ... a možná by to louka ozvláštnila :-) Ale my máme dost velkou zahradu, část trávníku se kosí trochu níž, aby bosé děcka nepopíchaly včely ... teď tedy ne, zatím bosky neběhají.

      Vymazat
  3. Sedmikráskový sirup? To mě opravdu zajímá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem nasbírala 500 květů a chysám se na něj ;-) ... a ještě hrstičku na čaj ... je dobrý na kašel ... to teď potřebujeme a pak prý na pleť ... to potřebuju taky :-) Až budu sedmikrásná, podám reference ;-)

      Vymazat